Презентація в Ніжині

Як повідомляє Центр громадського здоров’я при МОЗ України у січні 2019 р. в Україні офіційно зареєстровано 1 394 нових випадки ВІЛ-інфекції. З-поміж них у 662 пацієнтів діагностовано СНІД, а 241 людина померла від СНІДУ.

Шляхи інфікування ВІЛ в Україні у січні 2019 р.:

гетеросексуальний – 821;

гомосексуальний – 38;

парентеральний – 392;

вертикальний – 142 (більшість із них (близько 98%) після 18 місяців не матиме ВІЛ-інфекції);

невідомий – 1.

Загалом із 1987 р. в Україні офіційно зареєстровано 335 111 випадків ВІЛ-інфекції. З-поміж них у 111 706 пацієнтів діагностовано СНІД, а 48 697 людей померло від СНІДУ.

Проблема ВІЛ/СНІДу залишається надзвичайно актуальною і такою, що несе в собі одну з найбільших загроз існування українського суспільства в майбутньому взагалі.

Наша організація продовжує боротьбу з цією загрозою шляхом навчання освітян превентивної програми “Молодь на роздоріжжі”, яка і покликана захистити молодь від цієї загрози. На початку жовтня ми робили презентацію нашої програми на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Понад 150 слухачів мали можливість ознайомитися з нашою програмою. Це і школярі- старшокласники, студенти і викладачі університету.

Ми поділилися баченням головної ідеї і загальної концепції програми, привідкрили ключові поняття й цінності, а також продемонстрували ігрові фрагменти уроків програми. Все це викликало жвавий інтерес аудиторії. Зараз ми шукаємо можливість провести повноцінний кількаденний тренінг-семінар з нашої програми для всіх зацікавлених освітян славетного міста Ніжина.